Menu Produits
Listes de comparaison
Comparaison de produits
4 / 4 articles
Nombre max. atteint pour cette catégorie!
Veuillez supprimer au moins un article de la catégorie pour en ajouter d'autres.
Listes de comparaison
Comparaison de produits
a été ajouté à la liste de comparaison.
Ajouter un article
Pour pouvoir comparer des produits, ils doivent être ajoutés à la liste de comparaison.
Listes de comparaison
Comparaison de produits
nl fr de

LexiquePara-Aramid (AR)


100% aramide

Extreem slijt- en scheurvast en sterk materiaal, dat in belaste zones wordt gebruikt. Kevlar® is gebaseerd op aramide-garens, die in een materiaalmix met nylon worden verwerkt. Aramide-garens kunnen niet worden geverfd, ze blijven altijd witachtig geel.

PIMA COTTON - BEST QUALITY


PIMA COTTON is een zeer fijne katoen van uitstekende kwaliteit. Het aandeel in de jaarlijkse katoenoogst wereldwijd, bedraagt maximaal 3%. In de textielindustrie en -verwerking deelt men katoen primair in naar stapellengte (vezellengte). Hoe langer een katoenvezel is, des te hoogwaardiger wordt hij bevonden. De beste kwaliteit met een stapellengte vanaf 32 mm wordt bij engelbert strauss voor dit artikel gebruikt.

Polyamid (PA)


100% polyamide

Naast polyester een zeer universele kunststofvezel in het outdoor-segment. Hij is zeer scheur- en slijtvast, elastisch en neemt slechts ca. 4% van het eigen gewicht aan water op. Bovendien kan het zeer goed van een coating worden voorzien, bijv. met polyurethaan.

Polyester (PES)


  • pure kunstvezel
  • gemakkelijk te verzorgen, zeer slijtvast
  • neemt slechts 0,5% van het eigen gewicht aan vocht op
  • sneldrogend
  • vormvast
  • uitstekend bestand tegen UV en veroudering

Het zijn in de eerste plaats de verzorgingseigenschappen, waarmee polyester op het gebied van werkkleding overtuigt. Sneldrogend, nagenoeg kreukvrij en met optimaal terugveervermogen blijft de „allround kunstvezel“ ook na vaak dragen en wassen in vorm. Door hun snelle vochtafgifte worden polyestergarens vaak voor functionele kleding, o.a. in de sport, gebruikt. Textiel van polyester is lichtecht, weerbestendig, zeer slijtvast en robuust, maar overtuigt dankzij de optimale warmte-opslag ook als vulmateriaal voor werkjassen.

Polypropyleen (PP)


Deze kunstvezel neemt minder vloeistof op dan andere natuurlijke of synthetische vezels. Daardoor heeft polypropyleen snellere droogtijden dan andere polyestervezels.

Om deze reden is deze vezel bijzonder geschikt voor de vervaardiging van functioneel ondergoed.

Polyurethaan (PU)


100% polyurethaan

Synthetisch materiaal voor hoogwaardige, waterdichte coatings. Het behoudt zijn eigenschappen langdurig, de naden zijn met tape afsluitbaar en het blijft ook bij koude flexibel. Bij schoenen wordt polyurethaan als vormvast, licht materiaal voor tussenzolen en als slijtvaste coating op leer gebruikt.

Polyvinylchlorid (PVC)


Eén van de oudste kunststoffen, die door zijn eigenschappen (bestand tegen de meeste chemicaliën, moeilijk brandbaar, zo goed als geen vochtabsorptie, goede warmte-isolator) lange tijd op velerlei gebied werd toegepast, bijv. als waterafstotende coating voor andere textielvezels.

Poly-cotton


Poly-cotton is een mengweefsel van polyester en katoen, met een hoger aandeel aan polyester. Doel van de vervaardiging van mengweefsels is de combinatie van de positieve eigenschappen van de grondstoffen. Voor werkkleding wordt vaak een mengsel van katoen en polyester gebruikt. Dit voorkeursmengsel combineert de voordelen van kunst- en natuurvezels tot een sterke, comfortabele en gemakkelijk te verzorgen stof. Het voordeel van een groter polyesteraandeel ligt voornamelijk in de duurzaamheid en de gemakkelijke verzorging van het weefsel.

PrimaLoft®


PrimaLoft® is ongelooflijk zacht, licht en heeft uitstekende waterafstotende eigenschappen. Zelfs onder de meest extreme weersomstandigheden houden PrimaLoft®-producten u droog en warm. De gepatenteerde ultrafijne microfibre-structuur houdt de lichaamswarmte vast en helpt energie te besparen.

ProViscose®


Het is in staat in zeer hoge mate vocht op te nemen, tussentijds op te slaan en gecontroleerd aan de volgende laag door te geven. Daardoor wordt een ophoping van vocht voorkomen en een aangenaam lichaamsklimaat gecreëerd.

PUR-Duo-PU-zool


Elastisch en zacht om op te lopen door geïntegreerde zachte comfortlaag. Slijtvast door compact geschuimde looplaag. Goede glijveiligheidswaarden. Hittebestendig tot 140°C. Koudestabiliteit tot –25°C. Olie-, benzine- en zuurbestendig.


Engelbert Strauss BE BV

Tél
02 400 16 43
Fax
02 400 16 44

Langue

nl fr de
Tous les prix + frais d'expédition pour les commandes d'un montant inférieur à 181,50 EUR.
Tous les prix plus TVA au taux légal en vigueur + frais d'expédition pour les commandes d'un montant inférieur à 150,00 EUR.