ENGELBERT STRAUSS
WERKHANDSCHOENEN IN EEN OVERZICHT


De handen zijn uw voornaamste gereedschappen
- sluit geen compromissen bij de bescherming van uw handen


De eisen aan beschermende handschoenen zijn zeer divers. Ze variëren van weersinvloeden via mechanische risico's tot bescherming tegen chemicaliën. Ook kwetsbare oppervlakken kunnen van belang zijn. Daarnaast zijn er specialehand-
schoenen voor diverse toepassingen zoals snij- of hittebescherming. Vaak zijn er verschillende eisen waaraan wordt voldaan door een slimme combinatie van materialen of productieprocessen.

We hebben ons assortiment overzichtelijk gerangschikt en van toepassings-
mogelijkheden en gebruiksaanbevelingen voorzien, om ondersteuning bij de besluitvorming te bieden en een goed onderbouwde keuze voor dit essentiële thema mogelijk te maken.

Dit alles om te zorgen voor en rekening te houden met een zo goed mogelijk draagcomfort en een perfecte pasvorm.

engelbert strauss sluit geen compromis bij de bescherming van uw handen!

HANDSCHOENEN MET CHEMISCHE BESCHERMING


Butyl
Butyl-veiligheidshandschoenen hebben veelzijdige toepaasingsmogelijkheden, ofwel in de keuken of kantines, bij reinigingswerkzaamheden en in de landbouw of bij het werken met verven, kleefstoffen en andere chemicaliën in een laboratorium. Ook in het handwerk en de industrie bent u met veiligheidshandschoenen van butyl-rubber optimaal beschermd.

• goede bestendigheid tegen zuren en logen • gasdicht
• elasticiteit bij lage temperaturen

PVC
PVC-veiligheidshandschoenen bieden de perfecte bescherming tegen vocht, omdat ze sterk vochtwerend zijn en nauwelijks water opnemen. Het materiaal is zeer flexibel en slijtvast.
Door zijn bestendigheid tegen oliën en smeervetten, is pvc ideaal voor gebruik in raffinade-
rijen, bij werkzaamheden met brandstoffen of bij de omgang met oliën en vetten.
Tevens zijn pvc-werkhandschoenen uitstekend geschikt voor werk onder koude
omstandigheden, omdat ze zich hier door hun hoge flexibiliteit bewijzen.

• vochtwerend • ideaal bij het werken met oliën en vetten • slijtvast
• voor grof werk • goede droog- en oliegrip

Nitril
Nitril-handschoenen bieden een slijtvaste coating met olie-, vet- en koolstofbestendige eigenschappen. Ondanks van de massieve coating blijft het tastgevoel nagenoeg behouden.
De coating is zeer geschikt voor zwaar werk met olieachtige of droge materialen.

• robuuste coating • goede bestendigheid tegen olie en vet deze in
• goede isolatie • goede droog- en oliegrip
• voor gemiddeld tot zwaar werk

Latex
Latex-, resp. rubberhandschoenen bieden een hoge elasticiteit en scheurvastheid bij
gelijktijdige bescherming tegen vloeistoffen. Door de goede slijtvastheid zijn ze ideaal
voor gemiddeld tot zwaar werk in een droge en vochtige omgeving.

• goede natgrip• flexibel en elastisch • waterbestendig • voor gemiddeld tot zwaar werk

Handschoenen met chemische bescherming Speciale PVC-handschoenen Oil Protec Speciale nitril handschoenen Camatril Speciale PVC-handschoenen Oil Star

DE BELANGRIJKSTE NORMEN VOOR
WERKHANDSCHOENEN IN ÉÉN OVERZICHT:


Mechanische risico's


Veiligheidshandschoenen met deze norm moeten met betrekking tot fysieke en mechanische belastingen zoals slijtage, snijden, doordringen, scheuren of zaagsnede de juiste bescherming bieden. Deze belastingen kunnen bij het werk met metaal of hout evenals bij werkzaamheden optreden, waarbij de handen tegen mechanisch letsel beschermd moeten worden. Bovendien moeten ze ook aan de voorschriften m.b.t. het elektrische geleidingsvermogen van veiligheidshandschoenen voldoen.

Veiligheidshandschoenen tegen mechanische risico's moeten aan ten minste een van de in de tabel genoemde beoordelingscriteria voldoen. De prikbestendige werkhandschoenen van engelbert strauss voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

EN 388:2003


Hoe hoger het cijfer, hoe beter het testresultaat.
x = dit criterium is niet getest.

EN 388:2016


Hoe hoger het cijfer, hoe beter het testresultaat.
x = dit criterium is niet getest.

EN 381-7:1999 Kettingzagen snijbescherming EN 407:2004 Thermische risico's EN 374-3:2003 Chemische risico's - eenvoudig EN 374-3:2003 + EN ISO 374-1:2016 Typ C + EN ISO 374-1:2016 Typ B + EN ISO 374-1:2016 Typ A Chemische risico's EN ISO 374-2:2003 + EN ISO 374-5:2016 + EN ISO 374-5:2016 VIRUS Chemische risico's - micro-organismen EN 511:2006 Koubescherming EN 455-1:2002 AQL

HANDSCHOEN TOEPASSINGSAANBEVELING


KEUZE MAKKELIJK GEMAAKT


We willen u optimaal ondersteunen bij de keuze van uw handschoenen.
Tenslotte gaat het om de gezondheid en de bescherming van uw voornaamste gereedschappen: uw handen

PUNTEN-SYSTEEM


Profiteer van onze ervaring en vind met behulp van het engelbert strauss punten-systeem de passende handschoenen voor uw eisen. Op elke handschoenen-productpagina vindt u de toepassingsaanbeveling in de producttekst.

AANBEVELINGEN UIT ERVARING


Talrijke praktijktests, onze en de ervaring van onze klanten hebben wij voor u verzameld, vergeleken en beoordeeld. Conform deze uitkomsten zijn al onze handschoenen afzonderlijk gewaardeerd. Naast de EN-normen biedt de punten-waardering u bovendien doelgerichte en betrouwbare beoordelingspunten betreffende het inzetbare gebied en de gesteldheid van de werkhandschoenen.

De waardering van onze veiligheidshandschoenen vindt altijd plaats volgens identieke criteria: Waardering gaat van 0 punten = niet geschikt tot 5 punten = beste geschikt. Hoe hoger het aantal punten, des te beter de geschiktheid voor dit gebied.

Een overzicht, dat u zeker een snelle keuzehulp biedt.

We hopen u zo de juiste begeleiding door ons uitgebreide handschoenen-programma te kunnen bieden.

BELANGRIJK:
Onze punten-waardering biedt geen juridisch bindende uitspraak over de werkelijke inzet-eigenschappen. De beste informatie betreffende de beschermingseigenschappen van de verschillende handschoenen bieden de geldige EN-normen met controle-kengetal, dat elke werkhandschoen toegekend is.

EENVOUDIG EN SNEL
NAAR UW PASSENDE
VEIIGHEIDSHANDSCHOENEN


Gebruik het puntensysteem meet onze filterfunctie in de
engelbert strauss onlinehop


Maak de zoektocht naar de juiste werkhandschoenen makkelijk.
Bepaal de belangrijkheid van afzonderlijke beoordelingscriteria voor uw behoeften. Zo sorteert u het complete handschoenassortiment over-
zichtelijk op prioriteit. Uw aanvraag sorteert de beste uitkomsten eerst.

BELANGRIJK:
Dit automatisch aangemaakte resultaat biedt geen juridisch bindende uitspraak over de daadwerkelijke inzeteigenschappen. Neem hiervoor s.v.p. de actuele EN-normen met controle-kengetal van de afzonderlijke handschoenen in het detailoverzicht in acht.

MATERIAALINFORMATIE
- welk materiaal voor welk doel?