Werkkleding met functie van engelbert strauss

WERKKLEDING MET FUNCTIE


GEVOEL VOOR AVONTUUR


Moderne werkkleding kan meer dan stoer zijn. Op de juiste manier gecombineerd beschermt het de drager tegen letsel en tegen het weer, onder alle omstandigheden. D.w.z. een professionele, krachtige uitstraling voor het hele team. Gemaakt van stevige stoffen, die bestand zijn tegen de dagelijkse werkzaamheden, overtuigend door een permanent competente uitstraling, ook na langer dragen. Met praktische details en slimme oplossingen voor comfortabel werken – en dat het liefst allemaal tegelijk!

MEDEWERKERS IN TOPVORM

Een optimaal geregeld lichaamsklimaat is een absolute voorwaarde voor gezond werken. Verkoudheden, griep en blessures door afgekoelde spieren zijn de belangrijkste factoren voor ziekteverzuim. Professionele werkkleding beschermt daarom permanent – tegen overmatige hitte, tegen afkoeling en tegen het weer. e.s. werkkleding met functie - meer prestaties voor sterke teams!

VOOR ECHTE TEAMSPIRIT

Een hoogwaardige uitstraling van medewerkers wordt steeds belangrijker. Een krachtig team-ID verspreidt op zeer persoonlijke wijze de filosofie en professionaliteit van het huis. Met werkkleding in de kleuren van het bedrijf, veredeld met opdruk, borduurwerk of lasergravure, worden de medewerkers ambassadeurs van de onderneming. engelbert strauss levert werkkleding met functie en – passend bij de Corporate Identity – met hoogwaardige veredeling. In één bestelling. Sterk effect, sterk wij-gevoel!

Werkkleding van engelbert strauss - laag voor laag slim aangekleed
Werkkleding volgens het uienprincipe

Laag over laag – slim aangekleed


TRANSPORT – WARMTE – WEERBESTENDIGHEID zijn de kerntaken van functionele werkkleding. Laag voor laag opgebouwd reageert functionele werkkleding op temperatuurschommelingen en wisselende weersomstandigheden. Doel is, het lichaam constant op "bedrijfstemperatuur" te houden. Meerdere dunne lagen over elkaar gedragen functioneren beter dan één dik kledingstuk. Wanneer de lagen qua functie op elkaar zijn afgestemd, werkt het uienprincipe dubbel: regulerend van binnen, beschermend van buiten.

Weerbestendige laag - afvoer van vochtWerkkleding warmtelaag - verwarming en isolatieWerkkleding weerbestendige laag - weerbestendigheid en klimaatcomfortWerkkleding in lagen
Basislaag - vochttransport

TRANSPORT STAAT CENTRAAL

Producten van de basislaag - functioneel ondergoed en functionele sokken

Volop meebewegend, sterk ademend – functioneel, elastisch ondergoed voor de BASISLAAG


Producten van de BASISLAAG zitten direct op de huid en hebben voornamelijk één taak: transport! Overtollige warmte en lichaamsvocht moeten snel opgenomen en afgevoerd worden. Karakteristieke producten van de 1e laag zijn sterk ademende functionele sokken, functioneel ondergoed, functionele T-shirts – kortweg al het functionele textiel met direct huidcontact. Het sterk ademende vermogen is cruciaal: de beste werkschoen werkt niet zonder functionele sokken. Het sterk elastische materiaal en het gebruik van elastische vezels zoals elasthan zorgen bij functioneel ondergoed voor het nodige bewegingsgemak. Voor elk seizoen, prestatieniveau en lichamelijke activiteit het juiste materiaal te kiezen is cruciaal voor een optimale basislaag. Daarbij helpt het e.s.clima-concept.

engelbert strauss Functionele singlet - e.s. Functionele-Longsleeve basis-light
engelbert strauss Functionele onderbroek - e.s. Functionele-Long Pants basis-light
engelbert strauss Functionele sokken - e.s. Allroundsokken functie light/high
engelbert strauss Functionele singlet - e.s. Functionele-T-Shirt clima-pro,warm, dames
Warmtelaag - isoleert en beschermt

ISOLATIE EN BEWEGING

Producten van de warmtelaag - werkkleding die warmte vasthoudt

Fleecekleding als WARMTELAAG – warmte vasthouden, warmte afgeven


Het lichaam beschermen tegen binnendringende kou en tegelijkertijd overtollige warmte naar buiten toe afvoeren: dat is de taak van de 2e laag. Droge kou, voortdurende wisseling tussen binnen en buiten, zon en wind: de warmtebronnen van de 2e laag moeten zeer flexibel reageren. Dun, bewegingsvriendelijk textiel voor indoor-werk en bij aangename buitentemperaturen zorgt voor een optimale klimaathuishouding. Hoogpolige producten houden warmte vast en isoleren bij lage buitentemperaturen. Typisch voor de warmtelaag zijn fleecejacks, fleece-schipperstruien en thermostretch-schipperstruien – elastisch breiwerk voor meer bewegingsgemak in verschillende materiaaldiktes en warmteniveaus. Sterk ademende mengweefsels zijn ideaal voor een optimale circulatie van lichaamswarmte en frisse lucht.

engelbert strauss Fleece-werkjack - Fleece capuchonjack e.s.motion 2020
engelbert strauss Fleece schipperstrui - Microfleece schipperstrui dryplexx® micro
engelbert strauss Vezelpels werkjack - Fleecevacht jack e.s.roughtough
engelbert strauss Fleece schipperstrui - Fleece schipperstrui e.s.motion 2020, dames
engelbert strauss Zip werkjack - e.s. Zipjack Highloft, dames
engelbert strauss Werksweater - e.s. Functioneel sweatjack solid
Weerbestendige laag - trotseert regen, wind en ander guur weer

DE ELEMENTEN TROTSEREND!

Producten van de weerbestendige laag

Werkjassen conform DIN EN 343 - waterdichte allrounders voor de WEERBESTENDIGE LAAG


Weerbestendigheid is de centrale eis aan professionele werkkleding voor buiten. Stromende regen, ijzige kou, mist: bij extreme weersomstandigheden wordt buiten werken een uitdaging. Permanent bescherming geven, overtollige lichaamswarmte bij zware, lichamelijke belasting naar buiten afvoeren – deze spagaat moet weerbestendige kleding bij het werken buiten aankunnen. Producten van de 3e kledinglaag zijn echte allrounders. Flexibiliteit onder alle weersomstandigheden bieden allweatherjacks, dubbele jacks en functionele 3-in-1 jacks. Flexibel en licht zijn softshelljacks. Gewaxte weerbestendige jacks voor meer slijtvastheid en high-tech-isolatiemateriaal zoals ISOFILL® verhogen nog eens extra de prestaties van de e.s werkjassen. Bij professionele schoenen en veiligheidsschoenen gaat e.s. voor de membraantechnologie van dryplexx® extreme en dryplexx® waterproof.

engelbert strauss Werkregenjas - Functionele jack e.s.prestige
engelbert strauss Werkregenbroek - Functionele werkbroek e.s.prestige
engelbert strauss Veiligheidsschoenen - e.s. S3 Veiligheidsschoenen Alrakis mid
engelbert strauss Softshell werkjas - Softshelljack e.s.vision, dames
engelbert strauss Functionele jack e.s.motion denim, dames
engelbert strauss S3-veiligheidsschoenen - e.s. S3 Veiligheidsschoenen Cursa
engelbert strauss werkkleding flexibel in elke situatie

E.S. WERKKLEDING MET FUNCTIE REAGEERT!

Flexibiliteit op de werkplek. Op elk moment. Overal. Dat is voorwaarde, wanneer het altijd 100 procent moet zijn. Vrieskou, storm, zware regenval, felle zon, wisselend weer, tochtige gebieden of veel actie in gesloten ruimtes: medewerkers moeten zich op elk moment op hun kleding kunnen vertrouwen. e.s. werkkleding met functie dekt alle omstandigheden af. Het regelt het lichaamsklimaat effectief, biedt permanente bescherming tegen het weer en garandeert gezond werken. Onder alle omstandigheden.

Nu kopen - Regenjack e.s.motion 2020 superflexNu kopen - Functionele jack e.s.prestigeNu kopen - e.s. S5 Neopreen veiligheidslaarzen Kore highengelbert strauss werkkleding beschermt tegen vocht

WATER AJUUS! BESCHERMING TEGEN VOCHT BIJ HOGE DRUK
Stromende regen striemt de werkkleding. Water sijpelt bij condensatie langs de werkjas omlaag. e.s. weerbestendige kleding stelt zich krachtig te weer tegen alle facetten van vocht. Getest conform DIN EN 343:2003 bewijzen de producten zich tijdens gesimuleerde, voor het werk kenmerkende belasting. Wanneer materiaal en naden stand houden, krijgen ze de regenbestendigheidsnorm.

Nu kopen - Functionele tuinbroek e.s.prestigeengelbert strauss werkoverall
engelbert strauss succesverhalen
engelbert strauss werkkleding getest in de praktijk - zelfstandig timmerman

"Wanneer ik op karwei ben, kom ik op allerlei verschillende plekken. Mijn jobs zijn vaak buiten. Zoals hier in de bergen bijvoorbeeld. Op deze hoogte waait de wind behoorlijk. Telkens weer sneeuwt het en de ijzige kou laat het ook niet bepaald afweten. Daarom heb ik werkkleding nodig, die me laag voor laag warm houdt. Die moet mij warm houden, maar ook ademend zijn – van ondergoed tot en met de jacks en werkbroeken."

Hoe verzorg ik mijn werkkleding met functie?

HOE VERZORG IK MIJN WERKKLEDING MET FUNCTIE?

Werkkleding voor de job moet tegen een stootje kunnen. De juiste verzorging is cruciaal, om de functie van werkkleding te behouden. Wij geven u tips voor de verzorging van functionele werkkleding en werkschoenen met membraan en wij hebben ook de juiste verzorgingsmiddelen voor u.

Was- en verzorgingstips voor engelbert strauss werkkleding met functie

WASSEN

Hoe behoudt mijn ademende weerbestendig jack zijn functie? Op hoeveel graden moet ik mijn softshelljack wassen? Hoe verwijder ik hardnekkig vuil van mijn werkkleding? Op de juiste manier wassen is vaak bepalend voor de levensduur van functionele kleding. Die wastemperatuur moet altijd volgens het etiket worden ingesteld – wanneer er geen instructie is, moet functionele kleding zo voorzichtig mogelijk (30°C/fijne was) worden gewassen. Rits- en klittenbandsluitingen vóór het wassen sluiten, de wasmachine niet te vol laden. Wasverzachters en verzachtende toevoegingen in wasmiddelen zijn taboe! Voor bonte werkkleding met membraan adviseren wij ons e.s. waspoeder colour plus. Het verwijdert betrouwbaar typische vervuilingen door het werk, is zacht voor kleuren, vezels en applicaties en is daarom bijzonder geschikt voor de reiniging en verzorging kleurintensieve, meerkleurige werkkleding en werkkleding met opdruk en borduurwerk.

e.s. Waspoeder
colour plus
------

DROGEN

Ook bij het drogen van functionele kleding moet op het etiket worden gelet. In het algemeen geldt: warmte werkt positief op geïmpregneerde kleding. Drogen in de wasdroger is dus voor waterdichte en ademende werkkleding niet taboe – door de warmte kan de waterafstotende impregnering zelfs opnieuw geactiveerd worden. Voor de droger geschikte producten bij het laagste temperatuurniveau in de droger doen en ca. een half uur drogen – niet compleet doordrogen! Kleding, die volgens het verzorgingsetiket niet geschikt is voor de wasdroger, uit laten druppelen en aan de lucht laten drogen.

STRIJKEN

Die meeste functionele jacks en functionele broeken zijn strijkvrij. Door laten drogen op een goede kledinghanger of drogen in de wasdroger ziet deze kleding er al netjes, verzorgd en kreukvrij uit. Mocht het toch nodig zijn de werkkleding te strijken, bijv. bij functionele overhemden, dan geldt ook hier: warmte werkt positief op de functie. Let op, functionele textiel niet te warm en zonder stoom strijken! Een handdoek tussen het kledingstuk en het strijkijzer beschermt het materiaal – waterafstotende impregneringen kunnen op deze manier zelfs nieuw leven worden ingeblazen. Fleecejacks mogen niet worden gestreken. Beter is het na de fijne was de werkjas kort uit te schudden en op te hangen om te drogen.

IMPREGNEREN

De impregnering van werkkleding is de 1e beschermende laag tegen vocht stof en vuil. Het ondersteunt bijv. de waterdichte werkjassen in hun functie en is als buitenlaag blootgesteld aan de zwaarste belasting door mechanische invloeden zoals slijtage maar ook aan werkgerelateerde vervuiling. Na-impregneren wordt daarom dringend aangeraden! Uiterlijk zodra water niet meer van de bovenstof afparelt, maar een natte vlek doet ontstaan, moet functioneel textiel met geschikte impregneringsmiddelen worden behandeld. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit raden wij aan, weerbestendige jacks en functionele broeken bij/na elke wasbeurt opnieuw te impregneren, om het binnendringen van vuil in het weefsel te voorkomen. Dat kan met een geschikt impregneringsmiddel tijdens het wassen of na het wassen met een speciale textielimpregneerspray.

e.s. Was-
impregnering aqua
protect duo
------

e.s. Impregneer-
spray textiel
-------

SCHOENONDERHOUD

Ademende, waterdichte werkschoenen hebben speciale verzorging nodig, om hun eigenschappen te behouden en blijvend effectieve bescherming te geven. Regelmatig reinigen, drogen en impregneren beschermt tegen binnendringen van vocht vuil, olie en stof en tegen vlekken. Tegelijkertijd worden leer en textiel verzorgd. Grof vuil direct verwijderen met een borstel of ruwe doek, dan de hele schoen met lauwwarm water en/of een speciale reinigingsspray reinigen. Natte schoenen langzaam laten drogen, nooit bij een directe warmtebron (verwarming etc.). Het opvullen met absorberend materiaal (bijv. krantenpapier) helpt daarbij effectief. Een wisselpaar werkschoenen en om de andere dag dragen is in ieder geval zinvol. Onze speciale schoenendroger droogt elke vorm van vocht in minder dan 120 min. bij een materiaalvriendelijke temperatuur van 37°C ventilatielucht. Wij raden aan om professionele schoenen en veiligheidsschoenen met klimaatmembraan regelmatig te impregneren – vóór de eerste keer dragen en vooral voordat voor de eerste keer een verzorgingsmiddel wordt gebruikt.

e.s. Impregneerspray
schoenen
------

e.s. Reinigings- en verzorgings-
spray voor schoenen
------

ZORGTIPS

Dagelijks gebruik versnelt de slijtage, functionele werkkleding daarom vaker "afwisselen"

Vouwen en kreukels zoveel mogelijk voorkomen. Werkkleding op een goede kledinghanger hangen of netjes opvouwen

Vuil en stof moet vóór de machinewas grof met een kledingborstel worden verwijderd

Niet te vaak wassen, vooral voor de buitenlaag is vaak luchten voldoende en vuil op het oppervlak met een borstel verwijderen

Geen wasverzachters gebruiken! Dat stopt het ademend vermogen van de werkkleding

Schoen met
juiste verzorging

Schoen zonder
verzorging