Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
nl fr de
Filter
Populariteit
Nieuwste eerst
Prijs aflopend
Prijs oplopend
no filters found
Helaas is deze service momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.
Kleur
Uitvoering
Personalisatie
5 Artikelen
Filter5Filter (5)
Populariteit
Kleur
Uitvoering
Personalisatie
5 Artikelen
Filter5Filter (5)
Populariteit
e.s. Hamerhouder
e.s. Hamerhouder
v.a. € 14,40
(incl. BTW) v.a. 3 stuks
1kleur
Hamerlus
Hamerlus
v.a. € 3,25
(incl. BTW) v.a. 3 stuks
1variant
Hamerhouder met beugel
Hamerhouder met beugel
v.a. € 4,59
(incl. BTW) v.a. 3 stuks
1variant
Leeuwenkopketting
Leeuwenkopketting
v.a. € 10,77
(incl. BTW) v.a. 3 stuks
1variant
Hamerketting
Hamerketting
v.a. € 4,69
(incl. BTW) v.a. 3 stuks
1variant
U hebt al {0} van {1} items bekeken.
Strauss Hamers

Hamers


Hamers

Wat ontbreekt in geen enkele gereedschapskoffer? Precies: een hamer. En dat al duizenden jaren, want de hamer in zijn oervorm als slagsteen wordt beschouwd als een van de oudste werktuigen ter wereld. Sindsdien is er veel veranderd, de uitvoeringen zijn zowel technisch als visueel aanzienlijk verfijnd. Vandaag de dag zijn er hamers in verschillende uitvoeringen. De Strauss onlineshop biedt een breed scala aan hamers van hoge kwaliteit voor verschillende werkgebieden en ambachten. Hier vindt u alle belangrijke informatie voor de keuze van het juiste slaggereedschap, het geschikte gebruik en de juiste opslag evenals bijpassende accessoires.

Welke hamer past bij mijn eisen?


De hamer heeft een onmiskenbaar eigen vorm en zijn functie is duidelijk: hij wordt gebruikt voor het bewerken van verschillende oppervlakken door middel van slagen, maar ook voor het delen of vernielen van materialen. Om perfecte resultaten op het werk te bereiken, moet hij voldoen aan de eisen die daaraan worden gesteld. Zo zal een metselaar waarschijnlijk niet in staat zijn om een smeedhamer te hanteren, en omgekeerd zal de smid niet veel kunnen uitrichten met een metselaarshamer. Ga dus uit van uw persoonlijke behoeften, die zullen u naar de juiste hamer leiden.

Bankhamer – De universele allrounder

De bankhamer is de meest voorkomende variant en is bij uitstek geschikt voor universele werkzaamheden, zoals het inslaan van spijkers of slotenmakerswerk. De vorm is gedefinieerd in de DIN-norm 1041 en is al bijna 100 jaar onveranderd gebleven: de hamerkop heeft een vierkante baan en de vin loopt wigvormig toe. Zo beschikt de e.s. bankhamer classic bijv. over een zorgvuldig gesmede kop van kwaliteitsstaal en een hoogwaardige hickory steel. Hickory is een zeer hard, belastbaar hout - het zorgt voor een robuust en duurzaam product. Met zes beschikbare afmetingen is er voor elke gebruiker de juiste houten hamer.

Wie de voorkeur geeft aan een rubberen greep, treft bijv. in de e.s. bankhamer ultimate een betrouwbare partner. De steel bestaat uit een vrijwel onbreekbare grafiet-/glasvezelkern en ligt zeker en comfortabel in de hand dankzij de ergonomisch gevormde polypropyleen draaglaag en de anti-slip softgripzone. Er zijn ook geen nare verrassingen - de uiterst robuuste steel is onlosmakelijk verbonden met de hamerkop van kwaliteitsstaal!

Bankhamer

Voor houtprofessionals – De klauwhamer

Of het nu gaat om een timmerman, dakdekker, schrijnwerker of meubelmaker - voor het frequent bewerken van hout is een betrouwbaar hulpmiddel nodig. Zo bezit de e.s. klauwhamer classic bijv. een coole, zwart gelakte hamerkop met een opgeruwde baan die voorkomt dat de hamer wegglijdt tijdens het hameren. Met behulp van de nauwkeurig bewerkte klauw en punt kan een spijker worden vastgezet om in te hameren of gemakkelijk uit het hout worden getrokken. Bijzonder detail: de magnetische spijkerhouder, die het intikken aanzienlijk gemakkelijker maakt. De zwarte kunststofgreep zorgt voor een stevige grip en een stevige stalen ring zorgt voor een betere bescherming van de steel.

Voor houthelden, die meer willen: de e.s. meesterhamer "Leder" is meer dan een klassieke klauwhamer, het is de perfecte verlenging van de arm! Meesterlijk gesmeed uit één stuk metaal, voldoet het aan de hoogste eisen - voor maximale trekkracht met optimale slagkrachtoverbrenging. De volledig stalen hamer heeft een opgeruwde baan met magnetische spijkerhouder en kenmerkt zich door extreme duurzaamheid. De meerlaagse speciale ledergreep ziet er niet alleen goed uit, maar biedt ook een uniek gripgevoel. Dan wordt het moeilijk om het werk neer te leggen...

De klauwhamer

Heavy Metal – De vuisthamer

De vuisthamer is met name geschikt voor beitel-, sloop- en metaalwerkzaamheden. Door het zware gewicht van de hamer komen krachten vrij die worden overgebracht op het werkstuk, bijvoorbeeld een beitel, door twee vlakke, vierkante slagvlakken. Met de in twee maten verkrijgbare e.s. vuisthamer classic gaan zware werkzaamheden krachtig en gemakkelijk. De kop is gemaakt van kwaliteitsstaal en is stevig bevestigd aan de hoogwaardige hickory steel. Meer power voor uw project!

De vuisthamer

Kunststof- en rubberhamer: voor gevoelige materialen

Bij de bewerking van gevoelige werkstukken moet bijzondere aandacht worden besteed aan de keuze van geschikt gereedschap. Geschikt hiervoor is bijv. de Halder kunststofhamer Simplex met robuuste behuizing van smeedbaar gietijzer en een houten steel. Met twee verschillende slag-inzetstukken biedt hij volledige flexibiliteit: terwijl het ene slagvlak is gemaakt van een middelharde, zwarte rubberen samenstelling, is het andere gemaakt van wit, middelhard superplastic. Zo kunnen straatstenen voorzichtig bewerkt of bijv. steigerelementen voorzichtig geassembleerd worden. Beide kopeinden kunnen eenvoudig worden verwisseld - het is dus het beste om gelijk vervangende inzetstukken te bestellen!

rubberhamer

Zwaar materieel – De voorhamer

Met zijn 5 kilo is de voorhamer een krachtpatser en bij uitstek geschikt voor sloopwerkzaamheden of het inslaan van palen. De hamerkop heeft een schone gesmede baan met een vlak, vierkant en een wigvormig slagvlak. Voor de veiligheid: de kop is onlosmakelijk verbonden met de onbreekbare 3-componentensteel met glasvezelkern en softgripzone - voor daverend succes!

Met de metselaarshamer blijft geen steen zoals de andere

Voor iedereen die dagelijks met stenen werkt is robuustheid geen "nice-to-have". Met een stevige stalen buisgreep omhuld door een kunststofgreep is de e.s. metselaarshamer GS bijv. een betrouwbaarder partner. De belastbare stalen ring zorgt voor een zekere verbinding met de kop. Volgens het Berlijnse model heeft deze metselaarshamer een nageltrekker aan de zijkant en een vlak geslepen slagvlak voor het precies breken en aanpassen van stenen.

e.s. metselaarshamer GS

Naast deze varianten zijn ook een smeedhamer en een lashamer verkrijgbaar in de Strauss onlineshop. Alle hamers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn van de beste afwerkingskwaliteit. Met een passende verhouding tussen het kopgewicht en de steel zijn ze perfect in balans, liggen ze goed in de hand en maken ze het mogelijk om de hele dag comfortabel te werken.

lashamer

Een paar tips voor de veiligheid!


Vóór en tijdens het werk moet u enkele fundamentele veiligheidsinstructies in acht nemen om schade te voorkomen en zo lang mogelijk van uw kwaliteitsgereedschap te kunnen genieten:

  • Controleer eerst welke hamer het juiste type en de juiste maat is voor het beoogde gebruik. Let hierbij absoluut op de instructies m.b.t uw handgereedschap – niet elke hamer mag in contact komen met hete materialen of zelfs worden gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen.
  • Controleer de hamer voor en tijdens elk gebruik om er zeker van te zijn dat deze intact is en dat de kop en de steel stevig verbonden zijn. Gebruik geen beschadigd en versleten slaggereedschap!
  • Bescherm uzelf bij het werk altijd met geschikte beschermende kleding, draag een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen.
  • Gebruik uw hamer alleen overeenkomstig zijn functie en gebruik alleen zijn werkoppervlakken. Probeer stuiterende slagen te voorkomen.
  • Zorg na gebruik voor een geschikte plaats om uw hamer op te bergen. Vooral hamers met houten stelen moeten niet te warm en droog of te vochtig worden opgeborgen om het goed vastzitten van de greep niet in gevaar te brengen.

Bijpassende accessoires voor mijn hamer


De nieuwe hamer moet vooral één ding zijn: betrouwbaar en veel 'in gebruik'. Om tijdens het werk de handen ook nog eens vrij te hebben, adviseren wij voor alle handexemplaren een Strauss werkbroek met geïntegreerde hamerlus, bijv. de holster-taillebandbroek e.s.vintage van robuuste canvasstof. Als u de voorkeur geeft aan een andere broek, kunt u deze ook completeren met een aparte gereedschapstas of een gereedschapsriem met een hamerlus. Of het nu gaat om taai leer of slijtvast polyester, het wordt uitsluitend bepaald door uw eigen smaak. Puristen kunnen terugvallen op een eenvoudige hamerhouder met beugel of een losse lederen hamerlus, die telkens aan de riem wordt bevestigd.

holster-taillebandbroek e.s.vintage van robuuste canvasstof

Natuurlijk is de nieuwe hamer ook blij met een comfortabel thuis waar het handgereedschap droog en veilig kan worden opgeborgen. Wat dacht u van een gereedschapskoffer? In de onlineshop van Strauss vindt u ook hiervan talrijke opties - van de retro-variant van rundleer, via de klassieke metalen gereedschapskoffer tot de mobiele uitvoering in een robuuste harde koffer met lichtlopende wielen. Goede tip: de e.s. boxx biedt flexibele opbergmogelijkheden en maakt vooral indruk met zijn talrijke inzetelementen en uitbreidingsmogelijkheden.

Strauss Gereedschapskoffers
alle
minder

Engelbert Strauss BE BV

Tel
02 400 27 64
Fax
02 400 27 66

Taalkeuze

nl fr de
Alle prijzen excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 181,50.
Alle prijzen excl. BTW excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 150,00.