Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
nl fr de
Filter
Populariteit
Nieuwste eerst
Prijs aflopend
Prijs oplopend
no filters found
Helaas is deze service momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.
Maat
Kleur
e.s. Collectielijn
Materiaaleigenschappen
5 Artikelen
andere Filters5Filter (5)
Populariteit
Maat
Kleur
e.s. Collectielijn
Materiaaleigenschappen
5 Artikelen
andere Filters5Filter (5)
Populariteit
e.s. Bosbouwwerkbroek met snijbescherming, KWF
e.s. Bosbouwwerkbroek met snijbescherming, KWF
v.a. € 129,35
(incl. BTW) v.a. 10 stuks
3kleuren
e.s. Bosbouwwerkbroek met snijbescherming, KWF
e.s. Bosbouwwerkbroek met snijbescherming, KWF
v.a. € 140,24
(incl. BTW) v.a. 10 stuks
3kleuren
Werkbroek met snijbescherming e.s.vision
Werkbroek met snijbescherming e.s.vision
v.a. € 205,58
(incl. BTW) v.a. 10 stuks
1kleur
e.s. bosbouwjeans met snijbescherming
e.s. bosbouwjeans met snijbescherming
v.a. € 163,23
(incl. BTW) v.a. 10 stuks
1kleur
Bosbouwwerkbroek e.s.cotton touch met snibescherm.
Bosbouwwerkbroek e.s.cotton touch met snibescherm.
v.a. € 157,18
(incl. BTW) v.a. 10 stuks
3kleuren
U hebt al {0} van {1} items bekeken.
Strauss Werkbroeken Zaagbroeken

Zaagbroeken


Zaagbroeken

Zaagbroeken voor de bosbouwsector


Een onmisbaar bestanddeel van de persoonlijke beschermingsmiddelen in de bosbouwsector: de zaagbroek. Want waar met kettingzagen wordt gewerkt is het risico op verwondingen bijzonder groot: moeilijk begaanbaar bosterrein, glibberige ondergrond, zware machinebelasting – vaak is het slechts een fractie van seconde die iemand doet uitglijden of vallen. De ingeschakelde kettingzaag wordt dan snel een oncontroleerbaar gevaar. Een betrouwbare snijbescherming mag daarom in geen geval ontbreken bij bosbouwwerkzaamheden.

Zaagbroeken zijn er als broek met tailleband en als tuinbroek, die volgens EN ISO 11393-2:2019 zijn getest. Deze Europese veiligheidsnorm definieert de eisen voor beenbescherming bij het werken met handgevoerde kettingzagen. Zo bieden werkbroeken met snijbescherming conform EN een uitgebreide bescherming tegen snijverwondingen van de benen door motorzagen of handgevoerde kettingzagen.

volgens EN ISO 11393-2:2019 zijn getest

Hoe beschermt een zaagbroek?


Snijbeschermingsbroeken getest conform EN ISO 11393-2:2019, snijbeschermingsklasse 1 beschermt de benen tegen verwondingen veroorzaakt door met de hand bediende kettingzagen met een kettingsnelheid tot 20 meter per seconde. De beschermende werking wordt bereikt door de kettingzaag te blokkeren. Daarvoor zijn van de heup tot de enkel, tussen de buitenstof en de voering aan de voorkant van de broek, een meervoudige laag los geweven, zeer lange en fijne, scheurvrije draden verwerkt - de zogenaamde snijbeschermende inzet. Zodra de ketting van de kettingzaag de buitenste stof doorsnijdt, neemt hij de draden van de snijbeschermingsinlay op. Deze wikkelen zich om het aandrijfwiel van de kettingzaag, blokkeren dit en voorkomen zo ernstige snijwonden in de benen.

Welke snijbeschermingsklassen zijn er?


De EN ISO 11393-2, die de snijbescherming regelt, onderscheidt vier snijbeschermingsklassen, die zijn ingedeeld volgens de kettingsnelheid:

 • Klasse 0 = 16 m/s kettingsnelheid
 • Klasse 1 = 20 m/s kettingsnelheid (standaard)
 • Klasse 2 = 24 m/s kettingsnelheid
 • Klasse 3 = 28 m/s kettingsnelheid

Zaagbroeken van Engelbert Strauss voldoen aan snijbeschermingsklasse 1 – de in de bosbouw meest gedragen snijbeschermingsklasse. Volgens deze beschermingsklasse zijn de snijbeschermingslagen bestand tegen een kettingsnelheid van 20 m/s. Bij de aanschaf van een hoogwaardige zaagbroek moet daarom vooraf worden gecontroleerd met welke snelheid de motorzaag draait. Zaagbroeken van hogere klassen zijn zwaarder en stijver. Dat betekent minder flexibiliteit.

Naast de kettingsnelheid zijn ook kettingscherpte, kettingspanning evenals de invalshoek en -energie doorslaggevende parameters voor de beschermingsgraad van een zaagbroek. Eén ding is duidelijk: Omdat elk contact met een kettingzaag anders is, kan ook een zaagbroek geen honderd procent bescherming tegen letsel bieden. Toch is hij bij het werken met kettingzagen onontbeerlijk om ernstig beenletsel met gevaarlijke consequenties te voorkomen.

Volgens deze beschermingsklasse zijn de snijbeschermingslagen bestand tegen een kettingsnelheid van 20 m/s.

Wat betekenen „KWF-getest“ en „FPA-goedgekeurd“?


Het Kuratorium für Wald- und Forsttechnik - kortweg KWF - test beschermende kleding en technische bosbouw-arbeidsmiddelen in een uitgebreide gebruikswaardeproef. Als het product volledig voldoet aan alle veiligheidsrelevante aspecten, krijgt het het KWF-keurmerk. Voor het KWF-Profi-keurmerk moeten broeken, jassen en schoenen voor bosbouwkundig gebruik een eenjarige duurtest ondergaan. Professionals in de bosbouw testen de producten dagelijks. De eisen komen overeen met de stand van de techniek op het gebied van economische efficiëntie, arbeidsveiligheid, ergonomie en milieuvriendelijkheid. De tests omvatten technische metingen, operationele bosbouwproeven en praktische onderzoeken. Bovenal worden draageigenschappen, duurzaamheid, onderhoud en de uitrusting geëvalueerd.

Onze broeken met KWF-standaardkeurmerk/ FPA-erkend:

KWF-getest en FPA-goedgekeurd

e.s. Bosbouwwerkbroek met snijbescherming, KWF

De e.s. KWF-profi-gekeurde zaagbroek met tailleband is super licht en comfortabel, met zeslaags beschermingsmateriaal verpakt in elastisch stretchweefsel, waardoor een enorme bewegingsvrijheid wordt gegarandeerd. Hij is uitgerust met praktijkgerichte details en talrijke zakken, die volgens de KWF-beoordelingscommissie bijzonder functioneel zijn aangebracht.

e.s. Bosbouwwerkbroek met snijbescherming, KWF

e.s. Bosbouwwerkbroek met snijbescherming, KWF

De e.s. zaagtuinbroek KWF is uitgerust met zeslaags snijbeschermingsmateriaal en bijzonder aangenaam en comfortabel om te dragen. De extra brede bretels zorgen ervoor dat hij goed blijft zitten zonder af te zakken. Op de rug zit een elastische inzetstuk, die een optimaal draagcomfort garandeert. Naast de vele zakken en functies heeft hij ook een handige borstzak.

e.s. Bosbouwwerkbroek met snijbescherming, KWF

Bosbouwwerkbroek e.s.cotton touch met snibescherming

Zacht, geluidsarm en weerbestendig waxkleding van snijbeschermingsklasse 1, Bosbouwwerkbroek e.s.cotton touch met snibescherming een praktische all-weather-broek voor gebruik in het bos. Alle ritsen zijn vuilafstotend, de klittenbandsluitingen zijn bijzonder stabiel voor de bosbouwsector. Een robuuste, functionele en comfortabele snijbeschermingsbroek.

Bosbouwwerkbroek e.s.cotton touch met snibescherming

e.s. bosbouwjeans met snijbescherming

e.s. bosbouwjeans met snijbescherming Met deze werkbroek van de eerste klasse in casual 5-pocket-jeans stijl en met veel nuttige details voor gebruik in het bos, laat de beschermende kleding zijn coole kant zien.

e.s. bosbouwjeans met snijbescherming

Werkbroek met snijbescherming e.s.vision

Het sterke CORDURA®-stretchweefsel van de zaagbroek met tailleband e.s.vision garandeert optimale bewegingsvrijheid. Een waterafstotende, versterkte bescherming tegen doornen op het onderbeen beschermt tegen obstakels in het struikgewas. Talrijke zakken en voorzieningen zoals ritsventilatie bij de dijen, ingenaaide vuil en tekenbescherming en de comfortabele tailleband-technologie EAZYFIT® maken de broek met tailleband de perfecte metgezel bij het werk in het bos.

Werkbroek met snijbescherming e.s.vision

Wat betekenen de snijbeschermingsvormen A, C en B?


De vormen geven aan waar de snijbeschermers zich bevinden. Afhankelijk van het feit of u de kettingzagen professioneel in continugebruik heeft of alleen in uitzonderingssituaties een kettingzaag gebruikt, is een andere vorm van bescherming aan te bevelen:

Snijbeschermingsvorm A

Snijbestendige broeken Form A zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de bos- en houtsector. Conform EN ISO 11393 dekt de snijbescherming de voorkant van het been en, tot op zekere hoogte,het linkerachterbeenbereik (telkens 5 cm).

Conform EN ISO 11393 dekt de snijbescherming de voorkant van het been en, tot op zekere hoogte,het linkerachterbeenbereik (telkens 5 cm).

Snijbeschermingsvorm C

Vorm C beschermt bovendien de minder vaak bedreigde achterkant van de benen en biedt zo bescherming rondom. Hierdoor wordt de bewegingsvrijheid overeenkomstig meer beperkt. Daarom wordt deze vorm van bescherming niet aanbevolen voor regelmatig professioneel gebruik, maar alleen voor mensen die kettingzagen alleen in uitzonderingssituaties gebruiken, zoals brandweerkorpsen en technische hulpinstanties.

Snijbeschermingsvorm B

Chaps, met riemen om vast te maken. Voor incidentele toepassingen, niet voor professioneel gebruik.

Welke zaagbroek is de juiste?


Zaagbroeken van Engelbert Strauss zijn in verschillende designs en met verschillende voorzieningen verkrijgbaar. Wat belangrijk is: bij alle e.s. zaagbroeken ligt de focus op veiligheid – ze bieden dus een betrouwbare bescherming tegen letsel bij het werken met de kettingzaag. Een bijzonderheid zijn de broeken met tailleband en de tuinbroeken van e.s.vision cross: met een nieuwe positionering van de snijbeschermingsinlay biedt de e.s.vision cross een grotere beschermingsradius en beschermt zo ook tegen sneden in lengterichting. In combinatie met bXeric®, een bijzonder elastische en sterke speciale stof, krijgt zelfs de inlay rekbaarheid en zorgt zo voor onbeperkte bewegingsvrijheid - voor nog meer veiligheid en comfort bij het werk!

Beschermende kleding van Engelbert Strauss voor de bosbouwsector wordt gemaakt van hoogwaardige materialen voor maximale veiligheid. De verschillen zitten in de uitrusting, in de details en in het design. De keuze voor de juiste bosbouwbroek is daarom vooral een kwestie van smaak. De ervaring heeft geleerd dat de eerste vraag bij het zoeken naar de juiste zaagbroek de volgende is:

Ook hier zijn smaak en persoonlijke draaggevoel doorslaggevend. Omdat de beschermingslagen alleen in de benen zijn verwerkt, zijn beide soorten broeken geschikt voor het werk in het bos.

Het voordeel van een broek met tailleband met snijbescherming ligt in zijn flexibiliteit. Met behulp van bretels kunnen broeken met tailleband bij warme temperaturen losser gedragen worden. Dat zorgt voor een beter klimaatcomfort van het bovenlichaam. Een verhoogd gedeelte bij de nieren beschermt in de winter tegen afkoeling.

Strauss Werkbroeken Zaagbroeken

Tuinbroeken daarentegen bieden extra opbergruimte in het borstgedeelte. Met name kleine onderdelen kunnen zo binnen handbereik worden opgeborgen. Door het stuk op de borst en de rug houden tuinbroeken bovendien warmer dan broeken met tailleband. Een groot voordeel voor bosbouwwerkzaamheden in de winter.

Engelbert Strauss zaagbroeken

Hoe vind ik de zaagbroek in de juiste maat?


De algemene regel is om beschermende kleding zodanig te kiezen, dat werken zonder beperkingen mogelijk is. Tegelijkertijd moet de kleding niet te wijd zijn, zodat belemmeringen, bijvoorbeeld door blijven hangen, zoveel mogelijk worden uitgesloten. Zaagbroeken van Engelbert Strauss zijn verkrijgbaar in de reguliere maten, maar ook in slanke en extra grote maten. Met behulp van de maattabel kunt u in de onlineshop snel en eenvoudig de juiste maat vinden.

Opmerkingen over veiligheid


Broeken met snijbescherming mogen niet met puntige of scherpe voorwerpen (bijv. motorzaagketting, doornen, metalen gereedschappen etc.) of met agressieve substanties zoals zuren, oliën, oplosmiddelen, brandstoffen, dierlijke uitwerpselen in contact komen, om beschadiging van het materiaal te voorkomen. Ook moet het contact met hete voorwerpen (uitlaat e.d.) en andere warmtebronnen (open vuur, kachels etc.) worden vermeden – dit kan de snijbescherming aantasten.

Opmerkingen over reparatie


Alleen de buitenste stof mag bij beschadiging worden gerepareerd. Naai nooit door de snijbeschermingsinlay! Bij het veranderen of repareren van de snijbeschermingskleding (bijv. bij het inkorten van de broekspijpen) mag de snijbeschermingsinlay niet gerepareerd, veranderd, ingekort of doorgestikt worden. Elke verandering van de snijbeschermingsinlay vermindert of vernietigt de beschermende werking! Neem bij reparatie en voor verdere aanwijzingen over de omgang met uw zaagbroek altijd de bijgevoegde gebruiksaanwijzing in acht.

Hoe was en verzorg ik mijn zaagbroek?

In de zaagbroeken van Engelbert Strauss worden alleen robuuste, gemakkelijk te onderhouden materialen gebruikt. Bij de beschermende kleding voor de bosbouw wordt bijzonder belang gehecht aan maximale bewegingsvrijheid door flexibele weefsels, comfortabele taillebandoplossingen en elastische inzetstukken. Om ervoor te zorgen dat naast draagcomfort en design ook de duurzaamheid van deze producten gewaarborgd is, moet snijbeschermingskleding regelmatig worden gereinigd.

 • grove vervuiling direct na het dragen verwijderen
 • wassen op 40 °C met kleurwasmiddel
 • niet centrifugeren of drogen in de droogtrommel, anders verklitten de snijbeschermingsvezels en snijbescherming is dan niet meer gegarandeerd
 • trek na het wassen snijbeschermingskleding nat in vorm en laat deze aan de lucht drogen
 • niet strijken
 • snijbeschermingsbroeken mogen ongeveer 25 keer in de wasmachine worden gewassen. Dit komt overeen met:
  • ca. 1 - 1,5 jaar in professionele bosbouw
  • ca. 5 jaar bij niet-professioneel gebruik

Verdere uitrusting voor de veiligheid op het werk bij bosbouwwerkzaamheden


Denkt u eraan, dat tot een uitgebreide bescherming bij het werken met kettingzagen meer dan alleen een zaagbroek behoort: uw outfit moet daarom worden aangevuld met het juiste schoeisel en de juiste handschoenen. Bosbouw-veiligheidsschoenen zoals de S2 bosbouw-veiligheidsschoen Triton beschermen met stalen neuzen tegen insnijdingen door handgevoerde kettingzagen. De lederen bos-snijbeschermingshandschoenen zijn getest conform EN 381-7:1999 (snijbescherming, klasse 0:16 m/s) en EN 388:2016 (mechanische risico's, 2132X). Het zachte leer zorgt voor een zeer goed gripgevoel op de kettingzaag, de linkerhandschoen is voorzien van een speciaal snijbescherming-inlegelement op de rug van de hand. Denk bij het werk bovendien aan een veilige hoofd- en gezichtsbescherming – dat laatste beschermt de ogen tegen ernstig letsel bij rondvliegend zaagsel en andere houtdeeltjes. Engelbert Strauss biedt hiervoor onder andere de KWF-geteste bosbouw-veiligheidshelmcombinaties aan. Deze zijn bovendien uitgerust met gecertificeerde e.s. gehoorbeschermingskappen „2C“. In de categorie gehoorbescherming vindt u ook veel andere producten om uw oren te beschermen tegen het lawaai van de kettingzaag.

Verdere uitrusting voor de veiligheid op het werk bij bosbouwwerkzaamheden

Met een paar klikken naar de perfecte zaagbroek


Waarom lange zoeken, wanneer het ook gemakkelijk kan? Het productfilter op de overzichtspagina voor zaagbroeken in de onlineshop van Engelbert Strauss helpt u om snel een keuze te maken voor het perfecte model: hier kunt u de producten niet alleen doorzoeken op maat, kleur en collectie, maar ook op kenmerken zoals zakken, ventilatie, materiaal en onderhoudseigenschappen.

alle
minder

Engelbert Strauss BE BV

Tel
02 400 27 64
Fax
02 400 27 66

Taalkeuze

nl fr de
Alle prijzen excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 181,50.
Alle prijzen excl. BTW excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 150,00.