Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
nl fr de
Heren | Dames | Kinderen
Maat
Kleur
beschermingsklasse
7 Artikelen
andere Filters
Populariteit
7 Artikelen

VEILIGHEIDS- / WERKSANDALEN
EN ISO 20345


• Antislip
• Gesloten hiel
• Energie-absorberende vermogen in de hiel (E)

• Veiligheidsneus
• Brandstofbestendigheid van de zolen (FO)
• Antistatische eigenschappen (A)

Ademend & perfect gedempt

Veiligheidssandalen van engelbert strauss

Veiligheidssandalen


Veiligheidsklassen

Veiligheidssandalen: Beschermend en ademend


Veiligheidssandalen zijn volgens EN ISO 20345 S1 getest en bij Strauss in de veiligheidsklassen S1 en S1P verkrijgbaar. Als luchtige variant van S1 veiligheidsschoenen worden sandalen vooral in de zomer en binnen gebruikt. De combinatie van bescherming en goede ventilatie voor een aangenaam voetklimaat is bepalend voor de keuze van een sandaal conform EN ISO 20345.

animation_alttext

 

Veiligheidssandalen voor brede voeten


Zeer brede voeten kunnen dankzij de veiligheidssandaal S1 Siom x-12 opgelucht ademhalen: ce extra voetbreedte 12 biedt brede voeten de nodige ruimte, vooral bij de voorvoet. De natuurlijk stand van de tenen blijft behouden, de beschermende neus biedt de tenen alle bewegingsruimte.

De comfortabele voetbreedte 12 is ook een kenmerk van de veiligheidssandaal S1P Comfort12. Bij deze uiterst hoogwaardige sandalen staat echter de innovatieve materiaalmix op de voorgrond. Safe-Tex-microvezelmateriaal en ademende mesh zorgen voor comfort en welzijn. De ondoordringbare L-Protection-zool biedt 15% meer beschermend oppervlak in vergelijking met conventionele stalen zolen en is tegelijkertijd aanzienlijk lichter.

Veiligheidssandalen S1 en S1P


Zoals voor alle S1/S1P veiligheidsschoenen geldt ook voor veiligheidssandalen van deze klassen: de antislipzool en de teenbescherming zijn verplicht! De beschermende neus mag zowel uit staal, aluminium en kunststof-materiaal bestaan.

Bovendien worden de volgende eisen gesteld:

  • A - antistatische eigenschappen
  • E - energie-absorptie in de hielzone

Een brandstofbestendige zool is conform EN ISO 20345:2022 is slechts een optionele eis maar de meeste Strauss veiligheidssandalen voldoen nog steeds aan deze eis.

Veiligheidssandalen S1P moeten bovendien van een ondoordringbare zool zijn voorzien. Bij S1P veiligheidsschoenen conform EN ISO 20345:2022 wordt al aan de hand van de benaming duidelijk of het gaat om metalen of textiele antiperforatiebescherming. Bij textiele antiperforatiebescherming wordt ook onderscheid gemaakt in hoe sterk de inlegzool beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen.

S1P: Veiligheidsschoen met metalen antiperforatiebescherming

S1PL: Veiligheidsschoen met textiele antiperforatiebescherming conform standaard eis

S1PL: Veiligheidsschoen met textiele antiperforatiebescherming conform hogere eis

Zowel voor veiligheidssandalen van beschermingsniveau S1 en S1P geldt: de hiel moet gesloten zijn!

sandalen_alttext

Veiligheidsschoenen, maximaal geventileerd


Het gebruik van veiligheidsschoenen is afhankelijk van het soort gevaar. Daarom moet de keuze van de schoen altijd worden voorafgegaan door een beoordeling van de heersende omstandigheden. Wanneer de drager niet met natheid of vuil te maken heeft, zijn veiligheidssandalen door hun optimale klimaateigenschappen een comfortabel alternatief voor de geheel gesloten modellen uit categorie S1- en S1P.

Engelbert Strauss biedt veiligheidssandalen in leer of microvezel aan. Uitgevoerd met klittenbandsluiting of het praktisch snelvetersysteem hebben de individuele modellen bijzondere kenmerken.

siom_alttext

Maximale antislip


Veiligheidssandalen worden vaak binnen gedragen. Op industriële vloeren, in het magazijn, in de productie. Wie ook op gladde vloeren niet uit wil glijden, is met werksandalen met de hoogste slipweerstand het beste gediend. De veiligheidssandaal Pallas is een geschikt model. Een sandaal, die er helemaal niet naar werk uitziet: sportief tracking-design, praktische snelsluiting in de kleuren zwart en hazelnoot. Wie naast optimale grip ook een ondoordringbare zool nodig heeft, is het beste af met de veiligheidssandaal Nürnberg. De leren sandaal is voorzien van een beschermende neus van extreem licht aluminium en een flexibele L-Protection-zool.

Meer
Minder

Engelbert Strauss BE BV

Tel
02 400 27 64
Fax
02 400 27 66

Taalkeuze

nl fr de
Alle prijzen excl. BTW