Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
nl fr de

LexiconEAZYFIT® comfort technology


  • zeer comfortabel door de nieuwe band-technologie
  • aan beide zijden gerimpeld met elastiek volgens het „accordeon-principe“
  • beschikt over een enorm flexibele band
  • blijft perfect zitten, bij iedere beweging
  • geen last van knellen of drukken, zelfs niet onder extreme werkomstandigheden
  • biedt behalve optimaal comfort ook een sportieve, moderne look

EAZYFIT® CLIMATE


Comfort en flexibiliteit volgens het accordeon-principe!

Overdracht van het verbredingskarakter op bewegingsintensieve zones in schouder-/rugbereik. Gaat met elke beweging mee en past zich optimaal aan verschillende schouderbreedes aan. Microfijne poriën zorgen voor een betere circulatie en een aangenaam klimaatgevoel.

Elasthan (EL)


Elasthan-garens zijn zeer elastisch en kunnen tot het zevenvoudige van hun oorspronkelijke lengte bereiken. Na het uitrekken trekken de garens weer samen tot hun oorspronkelijke lengte. Meestal wordt elasthan met andere vezels gemengd, om hun eigenschappen met de elasticiteit van elasthan uit te breiden. De functionele eigenschappen van elasthan maken deze sterk elastische vezel bijzonder interessant voor de sportsector: sneldrogend, precies op maat en vormvast zijn echter precies dezelfde eisen, waaran ook werkkleding moet voldoen. Elasthan zorgt ervoor, dat onze werkkleding in vorm blijft en met elke beweging meegaat. De combinatie van katoen en elasthan is een garantie voor flexibiliteit en een prettig gevoel. De natuurlijke voordelen van katoen – zacht, huidvriendelijk en enorm vochtvasthoudend – aangevuld met de elastische eigenschappen van elasthan, maken textiel van katoen vrijwel kreukvrij, licht en sneldrogend.

Verzorging: stoffen, die elasthan bevatten, moeten met een fijnwasmiddel worden gewassen. Voor drogen in de wasdroger en voor strijken altijd de onderhoudsinstructies op het etiket in acht nemen.

Elastomulti-ester (EME)


Synthetisch vervaardigde vezels met enorme elasticiteit

Elastomulti-ester is een verzamelnaam voor elastische, smeltgesponnen bi-component-vezels. De afzonderlijke filamenten van deze vezels zijn samengesteld uit twee verschillende, deels eindloze vezels, die op hun beurt weer uit twee verschillende polyesterpolymeren bestaan. Door deze speciale samenstelling wordt een superieur stretch- en terugveervermogen bereikt. Uitstekende stabiliteit van de stof, krimpt vrijwel niet, hoge scheurvastheid en gemakkelijk te verzorgen en te strijken, dat zijn de grote voordelen van textiel met elastomulti-ester. Vooral voor de horeca en de gezondheidszorg gaan wij voor werkkleding met een aandeel aan elastomulti-ester.

ELTEN-AIR-Flex


ELTEN AIR-FLEX is een beproefd, nog verder verfijnd dempingssysteem, dat speciaal bij de hielen voor een geoptimaliseerde schokdemping zorgt. Tegelijkertijd voorkomt het systeem slijtage van de gewrichten en schade aan de tussenwervelschijven.

ELTEN AIR-Hieldempingssysteem


Hieldempingssysteem

Het systeem biedt de optimale steun en energieabsorptie van de voet door een stabiele schokdemping bij de hielen. Het vermindert het energieverbruik tijdens het lopen, zorgt voor gelijkmatige afrolbewegingen en helpt het verkeerd neerzetten van de voet te corrigeren. Daardoor wordt vooral op wisselende vloermaterialen de afstootkracht en loopstabilisatie aanzienlijk verbeterd.

EN 343:2003


Weerbestendigheid behoort tot de centrale eigenschappen van hoogwaardige werkkleding. Permanente bescherming tegen barre weersomstandigheden in de betreffende werkomgeving is het doel. Tegelijkertijd is voor het dagelijkse gebruik op het werk de levensduur en slijtvastheid cruciaal, om aan de specifieke eisen van de werkwereld te voldoen. De certificering conform DIN EN 343:2003 is voor weerbestendige kleding van engelbert strauss daarom maatgevend.

EN 381-5 snijbeschermingsklasse 1 model A KWF professioneel gekeurd en FPA erkend


EN 381-5 snijbeschermingsklasse 1 model A KWF professioneel gekeurd en FPA erkend

e.s. Beschermende kleding conform EN 381-5 beschermt de drager tegen verwondingen aan het been door sneden van handgevoerde kettingzagen.
EN 381 legt de speciale eisen aan beschermende kleding voor gebruikers van handgevoerde kettingzagen vast, deel 5 behandelt de specifieke eisen aan beenbescherming.
Snijbeschermingskleding is geclassificeerd naar kettingsnelheden, tot welke de bescherming bestaat. Snijbeschermingsklasse 1 correspondeert met een kettingsnelheid van 20 m/s.
De vorm van snijbeschermingsbroeken geeft informatie over het te beschermen gedeelte van het been. Voor snijbeschermingsbroeken in de bosbouw is model A typisch – het voorste gedeelte van het been is voorzien van een passend snijbeschermingsmateriaal. Model A: beschermt gedeeltelijk beide voeten, de bescherming begint bij meer dan 5 cm vanaf de onderkant van het been en eindigt minstens 20 cm boven de kruisnaad, loopt 5 cm door naar de binnenkant van het rechterbeen en 5 cm naar het buitenste deel van het linkerbeen.

e.s. Snijbeschermingsbroeken zijn van het KWF beroepskeurmerk voorzien en FPA erkend. Alleen arbeidsmiddelen en beschermende kleding, die door het "Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik" (Raad voor de Bosbouw en Bosbouwtechniek) uitgebreid zijn gekeurd, krijgen dit keurmerk. Ze voldoen aan alle eisen volgens de stand der techniek. Daartoe behoren economische effectiviteit en de normen voor de werkveiligheid, ergonomie en milieuvriendelijkheid. De tests omvatten technische metingen, bosbouwkundige toepassingstests en praktijkonderzoeken. Bij een positief resultaat kent de verantwoordelijke toetsingscommissie het predicaat "FPA-erkend" toe"

EN ISO 11393-2


Beschermende kleding voor gebruikers van hand-held kettingzagen - Deel 2: Prestatie-eisen en testmethoden voor beenbeschermers (ISO 11393-2:2018); Duitse versie EN ISO 11393-2:2019

Vervangt de vorige norm DIN EN 381-5 / de volgende wijzigingen zijn aangebracht:

a) Samenvoeging van de voorheen geldende normen DIN EN 381-5 en DIN EN 381-2 tot één norm

b) Toevoeging van nieuwe begrippen in paragraaf 3

(c) Revisie van deel 4 "Vereisten

d) 6.1.1 "Reiniging" is volledig herzien

e) Onder 6.6 is een ergonomische test toegevoegd

f) Paragraaf 7 "Herkenning" is herzien

g) De informatievoorschriften in paragraaf 8 zijnherzien

h) Aanpassing aan de actueel geldende ontwerpvoorschriften

e.s. clima concept


Met het e.s. Clima concept kiest u voor het optimale warmteniveau, afhankelijk van de lichamelijke activiteit. Het e.s. functioneelondergoed biedt daarom oplossingen op maat voor elk warmteniveau.

ESD


Werkplekken, die tegen elektrostatische oplading beschermd moeten worden, worden als Electrostatic Protected Area (elektrostatisch beschermd bereik) of ESD-werkplek aangeduid. Door een antistatische uitrusting, bijv. antistatische werkkleding, ESD-veiligheidsschoenen, wordt een elektrostatische oplading in de betreffende bereiken, meestal opgewekt door wrijvingselektriciteit, voorkomen. Overeenkomstig de actuele ESD-normen worden voor ESD-veiligheidszones de maximaal toegestane elektrostatische oplading aangegeven. Dit dient als bescherming tegen elektrostatische ontlading, waardoor gevoelige elektronische onderdelen beschadigd of vernietigd kunnen worden. Werk- of veiligheidsschoenen met ESD-uitvoering moeten aan de eisen conform DIN EN 61340 voldoen, met een ballastweerstand in een bereik tussen > 100 kiloohm (1,0 x 10⁵ ohm) tot < 35 megaohm (35 x 10⁷ ohm). De EN 1149-5:2008 in combinatie met EN 1149-3:2004 regelt de eigenschappen van beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen.


Engelbert Strauss BE BV

Tel
03 30 400 12
Fax
03 30 400 14

Taalkeuze

nl fr de
Alle prijzen excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van 181,50 EUR.
Alle prijzen excl. BTW excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van 150,00 EUR.