Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
nl fr de

LexiconEAZYFIT® comfort technology


  • zeer comfortabel door de nieuwe band-technologie
  • aan beide zijden gerimpeld met elastiek volgens het „accordeon-principe“
  • beschikt over een enorm flexibele band
  • blijft perfect zitten, bij iedere beweging
  • geen last van knellen of drukken, zelfs niet onder extreme werkomstandigheden
  • biedt behalve optimaal comfort ook een sportieve, moderne look

EAZYFIT® CLIMATE


Comfort en flexibiliteit volgens het accordeon-principe!

Overdracht van het verbredingskarakter op bewegingsintensieve zones in schouder-/rugbereik. Gaat met elke beweging mee en past zich optimaal aan verschillende schouderbreedes aan. Microfijne poriën zorgen voor een betere circulatie en een aangenaam klimaatgevoel.

Elasthan (EL)


Elasthan-garens zijn zeer elastisch en kunnen tot het zevenvoudige van hun oorspronkelijke lengte bereiken. Na het uitrekken trekken de garens weer samen tot hun oorspronkelijke lengte. Meestal wordt elasthan met andere vezels gemengd, om hun eigenschappen met de elasticiteit van elasthan uit te breiden. De functionele eigenschappen van elasthan maken deze sterk elastische vezel bijzonder interessant voor de sportsector: sneldrogend, precies op maat en vormvast zijn echter precies dezelfde eisen, waaran ook werkkleding moet voldoen. Elasthan zorgt ervoor, dat onze werkkleding in vorm blijft en met elke beweging meegaat. De combinatie van katoen en elasthan is een garantie voor flexibiliteit en een prettig gevoel. De natuurlijke voordelen van katoen – zacht, huidvriendelijk en enorm vochtvasthoudend – aangevuld met de elastische eigenschappen van elasthan, maken textiel van katoen vrijwel kreukvrij, licht en sneldrogend.

Verzorging: stoffen, die elasthan bevatten, moeten met een fijnwasmiddel worden gewassen. Voor drogen in de wasdroger en voor strijken altijd de onderhoudsinstructies op het etiket in acht nemen.

Elastomulti-ester (EME)


Synthetisch vervaardigde vezels met enorme elasticiteit

Elastomulti-ester is een verzamelnaam voor elastische, smeltgesponnen bi-component-vezels. De afzonderlijke filamenten van deze vezels zijn samengesteld uit twee verschillende, deels eindloze vezels, die op hun beurt weer uit twee verschillende polyesterpolymeren bestaan. Door deze speciale samenstelling wordt een superieur stretch- en terugveervermogen bereikt. Uitstekende stabiliteit van de stof, krimpt vrijwel niet, hoge scheurvastheid en gemakkelijk te verzorgen en te strijken, dat zijn de grote voordelen van textiel met elastomulti-ester. Vooral voor de horeca en de gezondheidszorg gaan wij voor werkkleding met een aandeel aan elastomulti-ester.

EN 343:2003


De weerbestendige kleding van Engelbert Strauss wordt voor de verkoop onderworpen aan strenge testprocedures. Dat de producten aan de hoogste eisen voldoen bij dagelijks gebruik garandeert de DIN-norm EN 343:2019 (voorheen DIN EN 343:2010). Door de certificering in meerdere stappen wordt de klant een duidelijk herkenbaar en betrouwbaar kwaliteitskenmerk geboden. Bij de test zijn twee criteria doorslaggevend: hoe waterdicht en hoe ademend het materiaal is. Beide waarden worden op een schaal van 1 tot 4 weergegeven, waarbij 4/4 het beste resultaat is.

Weerbestendigheid, die goed aanvoelt

Terwijl de eerste waarde de weerstand van de jas tegen verschillende niveaus van waterdruk test, beschrijft het tweede getal het vermogen van het materiaal om waterdamp naar buiten af te voeren. Bovendien wordt bij de DIN-norm ook gecontroleerd of de kleding bij veelvuldig gebruik haar mechanische eigenschappen (stabiliteit/weerstand) behoudt. Strauss heeft verschillende gecertificeerde regenjacks en weerbestendige broeken in het assortiment die niet alleen droog houden, maar ook met hun hoogwaardige membranen een hoog comfortniveau garanderen.

EN 381-5 snijbeschermingsklasse 1 model A KWF professioneel gekeurd en FPA erkend


EN 381-5 snijbeschermingsklasse 1 model A KWF professioneel gekeurd en FPA erkend

e.s. Beschermende kleding conform EN 381-5 beschermt de drager tegen verwondingen aan het been door sneden van handgevoerde kettingzagen.
EN 381 legt de speciale eisen aan beschermende kleding voor gebruikers van handgevoerde kettingzagen vast, deel 5 behandelt de specifieke eisen aan beenbescherming.
Snijbeschermingskleding is geclassificeerd naar kettingsnelheden, tot welke de bescherming bestaat. Snijbeschermingsklasse 1 correspondeert met een kettingsnelheid van 20 m/s.
De vorm van snijbeschermingsbroeken geeft informatie over het te beschermen gedeelte van het been. Voor snijbeschermingsbroeken in de bosbouw is model A typisch – het voorste gedeelte van het been is voorzien van een passend snijbeschermingsmateriaal. Model A: beschermt gedeeltelijk beide voeten, de bescherming begint bij meer dan 5 cm vanaf de onderkant van het been en eindigt minstens 20 cm boven de kruisnaad, loopt 5 cm door naar de binnenkant van het rechterbeen en 5 cm naar het buitenste deel van het linkerbeen.

e.s. Snijbeschermingsbroeken zijn van het KWF beroepskeurmerk voorzien en FPA erkend. Alleen arbeidsmiddelen en beschermende kleding, die door het "Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik" (Raad voor de Bosbouw en Bosbouwtechniek) uitgebreid zijn gekeurd, krijgen dit keurmerk. Ze voldoen aan alle eisen volgens de stand der techniek. Daartoe behoren economische effectiviteit en de normen voor de werkveiligheid, ergonomie en milieuvriendelijkheid. De tests omvatten technische metingen, bosbouwkundige toepassingstests en praktijkonderzoeken. Bij een positief resultaat kent de verantwoordelijke toetsingscommissie het predicaat "FPA-erkend" toe"

EN ISO 11393-2


Beschermende kleding voor gebruikers van hand-held kettingzagen - Deel 2: Prestatie-eisen en testmethoden voor beenbeschermers (ISO 11393-2:2018); Duitse versie EN ISO 11393-2:2019

Vervangt de vorige norm DIN EN 381-5 / de volgende wijzigingen zijn aangebracht:

a) Samenvoeging van de voorheen geldende normen DIN EN 381-5 en DIN EN 381-2 tot één norm

b) Toevoeging van nieuwe begrippen in paragraaf 3

(c) Revisie van deel 4 "Vereisten

d) 6.1.1 "Reiniging" is volledig herzien

e) Onder 6.6 is een ergonomische test toegevoegd

f) Paragraaf 7 "Herkenning" is herzien

g) De informatievoorschriften in paragraaf 8 zijnherzien

h) Aanpassing aan de actueel geldende ontwerpvoorschriften

e.s. clima concept


Met het e.s. Clima concept kiest u voor het optimale warmteniveau, afhankelijk van de lichamelijke activiteit. Het e.s. functioneelondergoed biedt daarom oplossingen op maat voor elk warmteniveau.

ESD


Werkplekken die tegen elektrostatische ladingen moeten worden beschermd, worden als Electrostatic Protected Areas (elektrostatisch beschermd gebied) of ESD-werkplek gekenmerkt. Door antistatische uitrusting, bijv. antistatische werkkleding, ESD-veiligheidsschoenen, wordt in het overeenkomstige bereik elektrostatische lading, meestal opgewekt door wrijvingselektriciteit, verhindert. Overeenkomstig de actuele ESD-normen worden voor ESD-veiligheidszones de maximaal toelaatbare elektrostatische ladingen aangegeven. Dit dient als bescherming tegen elektrostatische ontlading, die gevoelige elektronische onderdelen kan beschadigen of vernietigen. Werk- en veiligheidsschoenen in ESD-uitvoering moeten voldoen aan de vereisten conform DIN EN 61340 met een geleidingsweerstand in het bereik tussen > 0,1 megaohm (1,0 x 10⁵ Ohm) tot < 100 megaohm (1,0 x 108 Ohm). De EN 1149-5:2008 in combinatie met EN 1149-3:2004 regelt de eigenschappen van beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen.


Engelbert Strauss BE BV

Tel
02 400 27 64
Fax
02 400 27 66

Taalkeuze

nl fr de
Alle prijzen excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 181,50.
Alle prijzen excl. BTW excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 150,00.