Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
nl fr de

LexiconFIBERtwin®


High tech breisels van de meest comfortabele soort. Met de focus op maximaal draagcomfort is het FIBERtwin® high tech textiel gespecialiseerd in de eerste en tweede kledinglaag. Sterk ademend vermogen, klimaatcomfort en optimale warmte-eigenschappen – daar staat FIBERtwin® voor.

FIBERtwin® BASIS


Dat zijn hoogwaardige producten, speciaal ontworpen voor een snelle opname en afvoer van vocht. De huid blijft droog en fris, ook bij zware lichamelijke inspanning – voor een maximum aan draagcomfort!

FIBERtwin® clima-pro


Sterke functionele lichtgewichten voor maximaal klimaatcomfort.
Het bijzondere ervan is het gebruik verschillende garens voor de buitenen binnenkant. De geruwde binnentextuur zorgt voor veel kleine contactpunten met de huid, waardoor vocht snel wordt opgenomen en naar buiten wordt getransporteerd. Op de gladde buitenkant wordt het vocht over een groot oppervlak verdeeld en verdampt daardoor zeer snel. Doorlatend voor wind van buiten, zorgen FIBERtwin® clima-pro producten voor optimale circulatie van lichaamswarmte en frisse lucht.

 • houdt de huid droog en fris
 • voert het vocht snel en effciënt af naar buiten
 • sterk ademend en sneldrogend
 • huidvriendelijk en zeer aangenaam op de huid

FIBERtwin® MERINO


Niet meer zweten – geen geurtjes!

Merinowol stopt de vorming van bacteriën en blijft zo geurneutraal.
De bijzondere vezelstructuur verwarmt bij kou en werkt verkoelend bij warmte – van nature!

 • duurzaam geurremmend
 • warmteregulerend
 • optimale vochtafvoer
 • sterk ademend
 • door natuurvezels uiterst huidvriendelijk
 • natuurlijke elasticiteit
 • moeilijk ontvlambaar

FIBERtwin® ISOLATION


Producten van de FIBERtwin® ISOLATION-familie staan voor maximale warmte-isolatie en zijn bijzonder goed ademend. Een unieke oppervlakstructuur en poreuze vezels voor het vasthouden van de lichaamswarmte zorgen voor een permanente temperatuurcompensatie: warmtegereguleerde frisse lucht van buiten, aangename warmte van binnen – voor een uitstekend klimaatgevoel.

 • optimale warmteopslag en isolation
 • zeer ademend
 • snel drogend
 • de meest uiteenlopende materiaal- en oppervlakconstructie

FIBERtwin® soft touch


Goed gevoel met functie

Absoluut professioneel draagcomfort, uitstekende warmte-uitwisseling: sterk functioneel voelen de FIBERtwin® soft touch-producten extreem aangenaam aan op de huid. Zeer ademend, slaat warme lucht op en leidt vocht naar buiten. Uitermate comfortabel! Het draaggevoel van de extraklasse.

FIBERtwin® high-loft


FIBERtwin® high-Loft – dat zijn uitsluitend zeer hoogpolige goed ademende stoffen voor een optimale warmte-gewicht-verhouding. De unieke constructie van open mazen zorgt voor een maximale circulatie en een optimale warmte-opslag. Door de lage materiaaldichtheid wordt tegelijkertijd het gewicht verlaagd en de samendrukbaarheid verhoogd.

FIBERtwin® thermo stretch


Pure warmte bij volledige beweging!

Zeer elastisch, van buiten glad en van binnen warm. Thermo stretch functionele stoffen zorgen voor een uitstekend warmtegevoel, ook bij lage buitentemperaturen. Flexibel stretchweefsel, ademend en snel drogend - FIBERtwin® thermo stretch biedt volledige functionaliteit bi volledige arbeidskracht!

FIBERtwin® therma-plus


Sterk ademend en sneldrogend. Het bewegingsvriendelijke premiumfleece FIBERtwin® therma-plus overtuigt door optimale warmte-opslag bij een laag gewicht. Het voordeel is dat ze goed ventileren en snel drogen. Lucht wordt opgeslagen, warmte vastgehouden en dat zonder te hinderen.

FIBERtwin® thermaflor


Zacht, warm en supersterk! Textiel met FIBERtwin® thermaflor is vanbinnen bijzonder zacht en warm. Aan de buitenkant overtuigt het gladde, elastische oppervlak.
Door de speciaal druk- en weeftechniek is de buitenkant van FIBERtwin® thermaflor textiel duurzamer en slijtvaster dan bij vergelijkbare middenlagen.

 • sneldrogend
 • windblokkerend
 • optimale warmteopslag

Fidlock®


Veilig en snel gesloten, kinderlijk eenvoudig te bedienen: Fidlock® is een innovatief magneet-bevestigingssysteem dat het dagelijkse werk op vele manieren vereenvoudigt. Het magneetvergrendelingssysteem brengt de sluiting automatisch in de juiste positie - zo is er altijd één hand vrij om te werken! Het wordt toegepast in verschillende Strauss-producten zoals riemen, gereedschapstassen en werkschoenen. Het grote voordeel: dankzij de eenhandige bediening in combinatie met de snelle, eenvoudige vergrendeling behoort vervelend friemelen tot het verleden.

Flanell


100% katoen

Fleece


100% polyester.

Fleece is de nr. 1 als het om functioneel materiaal ter bescherming tegen de kou gaat. Het is gebaseerd op fijne polyestervezels en wordt hoofdzakelijk gemaakt met een opgeruwd oppervlak.

Daardoor is het zeer aangenaam en wollig. Fleece houdt warm, is zeer licht, droogt snel en kan zonder problemen worden gewassen. Het fleece dat op de markt wordt gebracht verschilt echter in de kwaliteit van de technische eigenschappen en in duurzaamheid. Bij hetzelfde basismateriaal is het dikkere fleece het warmst.

FLEXBELT®


De FLEXBELT® comfort technology staat voor een comfortabel bandsysteem, waarbij de geïntegreerde band van de kleding bijzonder rekbaar is en dus bijdraagt aan een aangenaam draaggevoel.

FLEXBELT® 300 Flexibel bandsysteem


FLEXBELT® 300 bandtechnologie houdt de broek comfortabel als riem op de heupen en gaat daarbij flexibel met elke beweging mee. Heet wasbaar tot 60° Celsius de ideale combinatie van D90 STRETCH-materialen.

FLEXFIT®- rubberband


Door de originele FLEXFIT®- rubberband passen caps zich zeer goed aan de vorm van het hoofd aan en zijn ze aangenaam te dragen.

Flexi-Stretch


Flexi-stretch is meer dan 100% elastisch, zodat optimale bewegingsvrijheid gegarandeerd is. Als scherpe voorwerpen gaatjes in het materiaal veroorzaken, scheuren deze niet uit door de extreme scheurvastheid. Bovendien is flexi-stretch waterdicht, winddicht en vederlicht voor optimaal draagcomfort.


4-Way-Stretch


In combinatie met 4-weg-stretch, elastisch in alle richtingen.

FPA erkend


De tests omvatten technische metingen, bosbouwkundige toepassingstests en praktijkonderzoeken. Bij een positief resultaat kent de verantwoordelijke toetsingscommissie het predicaat "FPA-erkend" toe.

Functionele kleding


Onder "functionele kleding" verstaat men kleding, die vanwege de eigenschappen zorgt voor weerbestendigheid, klimaatcomfort, warmte en/of isolatie en de afvoer van vocht. Functionele kleding bestaat meestal uit mengweefsel of synthetische materialen, omdat katoen door zijn vochtopnemend vermogen niet in het "uien-principe" past. Onze producten, overzichtelijk gesorteerd op basislaag, isolatielaag, warmtelaag en weerbestendige laag, vindt u in de speciale shops onder de rubriek "Functionele kleding".

Functionele kleding Basislaag


De basislaag zit direct op de huid en zorgt zo vooral voor een droog gevoel op het lichaam. Hij neemt het zweet snel op en voert het efficiënt naar buiten toe af – weg van het lichaam. De directe afgifte aan de volgende kledinglaag is cruciaal voor een ideale basislaag.

Functionele kleding Warmtelaag


De warmtelaag blokkeert binnendringende wind, zodat afkoeling van het lichaam en de spieren wordt voorkomen. Lichaamswarmte wordt vastgehouden en tegelijkertijd wordt vocht verder naar buiten toe afgevoerd, naar de volgende laag.

Functionele kleding Weerbestendige laag


De weerbestendige laag beschermt tegen binnendringend vocht, houdt wind, regen, sneeuw, mist – kortom alle weersinvloeden – ver van het lichaam. Tegelijkertijd voert hij het vocht uit de onderliggende laag naar buiten toe af naar het oppervlak, waar het kan verdampen.


Engelbert Strauss BE BV

Tel
02 400 27 64
Fax
02 400 27 66

Taalkeuze

nl fr de
Alle prijzen excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 181,50.
Alle prijzen excl. BTW excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 150,00.