Menu Products
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
4 / 4 artikel
max. aantal voor deze categorie bereikt!
Verwijder ten minste één artikel uit de categorie, om er meer toe te voegen.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
word aan vergelijkingslijst toegevoegd.
Artikel toevoegen
Om producten te kunnen vergelijken, moeten ze aan de vergelijkingslijst toegevoegd worden.
Vergelijkingslijsten
Productvergelijking
nl fr de

LexiconMAK-waarde


MAK staat voor Maximale Arbeitsplatz Konzentration ((MAC) maximaal aanvaardbare concentratie).

De tijdgewogen, gemiddelde concentratie, waaraan nagenoeg alle werknemers in het kader van een 8-urige dag en een 40-urige week herhaaldelijk dag aan dag blootgesteld kunnen zijn, zonder dat schade aan de gezondheid mag worden verwacht. Deze waarde wordt voor fijnstof in mg/kubieke meter gemeten, voor gassen en dampen in ml/kubieke meter.

Membrane


Warmteregulerende membranen zijn waterdicht en daarbij ademend. Hun ademend vermogen speelt echter alleen een rol, wanneer een energieverschil in de vorm van een temperatuurverschil van de binnen- naar de buitenkant bestaat. Wanneer dit niet het geval is, verliezen de warmteregulerende membranen hun ademend vermogen en worden ze in beide richtingen nagenoeg waterdicht.

Wegens hun wijze van functioneren maakt men onderscheid tussen twee typen:

 • Warmteregulerende membranen:
  microporeuze membranen
  Microporeus betekent, dat de coating/het membraan de waterdampmoleculen direct kan laten passeren, omdat de membraanporiën wezenlijk groter dan waterdampmoleculen en aanzienlijk kleiner dan waterdruppels zijn. Het bekendste voorbeeld van een microporeus membraan is GORE-TEX®.
 • Compacte membranen:
  in tegenstelling tot microporeuze coatings of membranen hebben compacte coatings/membranen geen poriën. Hun ademend vermogen krijgen compacte coatings/membranen langs elektrochemische weg. De waterdamp wordt op elektrochemische wijze langs de molecuulketen met transportmoleculen naar de buitenkant getransporteerd. Het bekendste voorbeeld van een compact membraan is SympaTex®.

Compacte membranen hebben in de regel een geringer ademend vermogen dan microporeuze membranen. Het enige fundamentele voordeel van compacte membranen is hun gemakkelijke verzorging, omdat ze geen poriën hebben die door vuil of onjuiste verzorging verstopt kunnen raken. In principe geldt echter dat de levensduur van coatings/membranen in belangrijke mate afhankelijk is van de structuur van het dragende materiaal. Hoe gladder het dragende materiaal, hoe langer de levensduur van de coating/het membraan.

Memory Foam


Veel Strauss-schoenen zijn met een speciaal voetbed uitgerust. Met memory foam zou je kunnen spreken van schoenen met geheugen, omdat het voetbed de voetafdruk onthoudt en zich daar na verloop van tijd aan aanpast. Zo wordt de voet ontlast waar hij het meest belast wordt. De afzonderlijke voordelen van memory foam zijn:

 • extra demping van de middenvoetsbeentjes onder het voetbed
 • drukverdeling/verminderde gewichtsbelasting op de centrale middenvoetsbeentjes
 • meer comfort, speciaal op harde vloeroppervlakken
 • dynamisch ondersteuning bij het lopen in combinatie met het voetbed
 • volgens orthopedische richtlijnen geconstrueerd

Mengweefsel


Mengweefsel worden uit minstens twee vezelsoorten (natuurlijke en/of kunstmatige) vervaardigd. Het combineren van de positieve eigenschappen van de grondstoffen is het doel van de vervaardiging van mengweefsels. Voor werkkleding wordt vaak een mengsel van katoen en polyester gebruikt. Dit voorkeursmengsel combineert de voordelen van natuur- en kunstvezels tot een sterke, comfortabele en gemakkelijk te verzorgen stof.

Katoen-/polyester-mengsels nemen vocht goed op, maar geven het tegelijkertijd ook weer snel af. Een groter aandeel katoen zorgt voor hoge scheurvastheid, terwijl het voordeel van een groter aandeel polyester voornamelijk in de duurzaamheid ligt.

Merino


Merino – van nature functioneel

Merino is een puur natuurlijke vezel. Merinowol wordt gewonnen van merinoschapen uit de Nieuw-Zeelandse Alpen. De wolvezels van deze alpine schapen zijn vele malen fijner en lichter dan die van gewone wol. Uit dit eersteklas natuurproduct worden stoffen gemaakt, die extreem licht, zacht en soepel op de huid liggen.

Warmteregulerend, isolerend, geurremmend – deze eigenschappen heeft merinowol al in zijn natuurlijke vorm. Merinowol stopt de groei van bacteriën en blijft zo geurneutraal. De typische vezelstructuur verwarmt bij koude en werkt verkoelend bij warmte, reageert op verschillende invloeden van buitenaf en voert bij zware lichamelijke inspanning de warmte af. Ideaal voor wisselende omstandigheden en stop-and-go-activiteiten. Het oppervlak van merinovezels is waterafstotend, water in de vorm van druppels parelen af terwijl de kern van de vezel vocht in de vorm van waterdamp opneemt – zonder dat het materiaal vochtig of klam aanvoelt. Merino droogt extreem snel, is vuilafstotend en in tegenstelling tot gewone wol gemakkelijk te verzorgen en geschikt voor de wasmachine.

Mesh


Mesh is een netweefsel, dat de kleding bijzonder ademend en licht maakt. Afhankelijk van het product vervult het netweefsel verschillende extra functies.

Modal


De oorsprong van de modal-vezel is 100% natuurlijk: als grondstof voor de fabricage van deze vezels wordt cellulose (voornamelijk in de vorm van beukenhout) gebruikt. In diverse, moderne productieprocessen wordt de natuurlijke celstof opgelost en tot draden gesponnen.

 • het beste draaggevoel dankzij super zachte Modal-stretch-kwaliteit
 • aangenaam elastisch en sneldrogend
 • zeer hoge vochtopname
 • gemakkelijk te onderhouden en vormvast

Moleskin


Moleskin is ongeruwd satijnweefsel van katoen met een hoge inslagdichtheid.


Engelbert Strauss BE BV

Tel
02 400 27 64
Fax
02 400 27 66

Taalkeuze

nl fr de
Alle prijzen excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 181,50.
Alle prijzen excl. BTW excl. verzendkosten bij bestellingen beneden een waarde van € 150,00.